Чотирьохтижневе сезонне меню

для здійснення одноразового харчування дітей (сніданок) на зимовий період 2022 навчального року

 

Найменування страви

1-4 класи

6-11 років

5-9 класи

11-14 років

10-11 класи

14-18 років

Вихід

Ккал.

Вихід

Ккал.

Вихід

Ккал.

І тиждень

1. ПОНЕДІЛОК

Салат з моркви та сиру

100

112,16

100

112,16

100

112,16

Курка тушкована в соусі гуляш з  кмином

70

110

100

157,15

120

188,60

Макарон з маслом

120

170,4

150

213

150

213

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Чай карка де

200

10

200

10

200

10

Фрукти по сезону(яблуко,апельсин)

100

52,4

100

50

100

50

 

525,96

 

660,31

 

691,76

2.

ВІВТОРОК

Салат з бурячка та ароматної олії

75

51,90

75

51,90

75

51,90

Риба тушкована з овочами під томатним соусом

60

60,90

90

91,30

120

91,30

Горохове пюре

120

173,20

150

216,50

150

216,50

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Кисіль ягідний

200

84,20

200

84,20

200

84,20

Сир твердий

15

54

15

54

15

54

 

Фрукти по сезону

100

52,40

100

52,40

100

52,40

 

 

547,60

 

668,30

 

698,70

3.

СЕРЕДА

Салат з кисломолочного сиру та перцю

100

 

121,01

 

100

 

121,01

 

100

 

121,01

 

Банош

120

193,50

150

241,80

150

241,80

Овочі припущені з соусом Бешамель

75

55,20

75

55,20

75

55,20

Какао з молоком

200

112,48

200

112,48

200

112,48

 

 

 

 

 

 

 

 

Фрукти по сезону

100

95

100

95

100

95

 

 

 

577,19

 

625,49

 

694,49

4.

ЧЕТВЕР

Салат бурячка зі сметаною

75

53,70

75

53,70

75

53,70

Чахохбілі з курки

70

88,40

100

126,29

120

151,55

Гречка з чебрецем

120

132,7

150

165,8

150

165,8

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Узвар

200

96,90

200

96,90

200

96,90

Фрукти по сезону(банан)

100

95

100

95

100

95

 

 

 

537,70

 

655,69

 

680,95

5.

П’ЯТНИЦЯ

 

Салат з гарбузом,зеленим горошком і насінням соняшника

100

136

100

136

100

136

Яйце варене

1

62

1

62

1

62

Картопля пюре з

орегано

120

162,62

150

203,70

150

203,70

Сметана

25

50,75

25

50,75

25

50,75

Сир твердий

-

-

-

-

15

54

Сік фруктовий

200

98,70

200

98,70

200

98,70

Фрукти по сезону(яблуко)

100

52,40

100

52,40

100

52,40

 

 

 

562,47

 

646,15

 

715

ІІ тиждень

1.

ПОНЕДІЛОК

Салат з моркви і твердого сиру

100

112,16

100

112,16

100

112,16

Яйце варене

1

62

1

62

1

62

Макарон з маслом

120

170,40

150

213

150

213

Соус”Бешамель”

50

42,4

50

42,4

50

42,4

Сік фруктовий

200

98,70

200

98,70

200

98,70

Фрукти по сезону(банан)

100

95

100

95

100

95

Сухофрукти

-

-

-

-

25

71

 

 

 

580,66

 

623,26

 

694,76

2.

ВІВТОРОК

Салат з капусти,,зеленого горошку і насіння соняшника

100

94,37

100

94,37

100

94,37

Фрикаделька рибна

60

48,70

90

73

120

101,40

Сочевиця зі спеціями

120

184,90

150

231,20

150

231,20

Узвар

200

107,70

200

107,70

200

107,70

Фрукти  по сезону(банан)

100

95

100

95

100

95

Сир  твердий

-

-

15

54

15

54

 

 

 

530,67

 

655,27

 

683,66

3.

СЕРЕДА

Салат з капусти моркви та зеленого горошку

75

51

75

51

75

51

Плов з курячим м’ясом

180

279,81

250

388,62

250

388,62

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Чай масала

200

76,86

200

76,86

200

76,86

Фрукти  по сезону(апельсини)

100

50

100

50

100

50

 

 

 

568,67

 

684,48

 

684,48

4.

ЧЕТВЕР

Салат з бурячка зі сметаною

100

71,60

100

71,60

100

71,60

Чахобілі з курятини

70

88,40

100

126,29

120

151,54

Кускус

120

156,1

150

195,1

150

195,1

Сир твердий

15

54

-

-

15

54

Чай з меліси

200

1,22

200

1,22

200

1,22

Фрукти по сезону(банан)

100

95

100

95

100

95

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

 

 

 

537,32

 

607,21

 

686,46

5.

П’ЯТНИЦЯ

 

Салат з моркви,родзинків

100

99,33

100

99,33

100

99,33

Відварна картопля

120

151,40

150

189,30

150

189,30

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Сметана

25

50,75

25

50,75

25

50,75

Какао з молоком

200

112,48

200

112,48

200

112,48

Фрукти по сезону(яблуко,банан)

100

52,40

100

52,40

100

95

 

 

 

537,36

 

622,26

 

670,86

III ТИЖДЕНЬ

1.

ПОНЕДІЛОК

Салат з гарбуза,

Зеленого горошку і насіння соняшника

100

136

100

136

100

136

Банош

120

193,50

150

241,8

150

241,8

Сир твердий

-

-

15

54

15

54

Какао з молоком

200

112,48

200

112,48

200

112,48

Фрукти по сезону(мандарини,банан)

100

50

100

50

100

95

Сухофрукти

25

71

25

71

25

71

 

 

 

562,98

 

611,28

 

710,28

2.

ВІВТОРОК

Салат з капусти та зеленого горошку з насінням

75

70,77

75

70,77

75

70,77

Риба тушкована з овочами під томатним соусом

60

60,9

90

91,30

120

121,70

Картопляне пюре з орегано

120

162,62

150

203,70

150

203,70

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Кисіль ягідний

200

84,2

200

84,2

200

84,2

Фрукти по сезону(банан)

100

95

100

95

100

95

 

 

 

544,49

 

662,97

 

693,37

3.

СЕРЕДА

Салат з бурячка з чорносливом та сметаною

100

82,83

100

82,83

100

82,83

Курка по-італійськи

70

86,79

100

123,99

120

148,79

Макарон з маслом

120

170,40

150

213

150

213

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Чай масала

200

76,86

200

76,86

200

76,86

Фрукти по сезону(мандарини)

100

38

100

38

100

38

 

 

 

525,88

 

652,68

 

677,48

4.

ЧЕТВЕР

Салат з бурячка і сметани

100

71,63

100

71,63

100

71,63

Курячі стегна в гірчичному соусі

75

164,50

100

219,28

120

219,28

Рис розсипчастий з орегано

120

163,60

150

204,50

150

204,50

Узвар

200

107,70

200

107,70

200

107,70

Фрукти по сезону(яблуко)

100

52,40

100

52,40

100

52,40

 

 

 

559,83

 

655,51

 

699,37

5.

П’ЯТНИЦЯ

Салат з моркви і родзинок

100

99,33

100

99,33

100

99,33

Яйце варене

1

62

1

62

1

62

Горохове пюре

120

173,20

150

216,50

150

216,50

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Сік фруктовий

200

98,70

200

98,70

200

98,70

Фрукти по сезону(яблуко,банан)

100

52,40

100

52,40

100

95

 

 

556,63

 

716,18

 

758,78

ІV тиждень

1.

ПОНЕДІЛОК

Салат з капусти і моркви

100

64,02

100

64,02

100

64,02

Курячі нагетси

70

153,47

100

219,24

120

263,09

Соус кетчуп

30

15,84

35

18,48

50

26,40

Рис розсипчастий з орегано

120

163,60

150

204,5

150

204,5

Чай з масала

200

76,86

200

76,86

200

76,86

Фрукти по сезону(яблуко)

100

52,40

100

52,40

100

52,40

 

 

 

526,19

 

635,50

 

687,27

2.

ВІВТОРОК

Салат з бурячка з сметаною

100

71,63

100

71,63

100

71,63

Рибні нагетси

60

97,56

90

146,30

120

195,07

Горохове пюре

120

173,20

150

216,50

150

216,50

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Компот з свіжих фруктів

200

44

200

44

200

44

Фрукти по сезону(апельсин)

100

68

100

68

100

68

 

 

 

525,39

 

664,43

 

713,20

3.

СЕРЕДА

Салат з капусти, зеленого горошку і насіння соняшника

100

94,37

100

94,37

100

94,37

Печеня по-домашньому

180

235

250

327,50

300

392,9

Сир твердий

15

54

15

54

15

54

Фрукти по сезону(яблуко)

100

52,40

100

52,40

100

52,40

Узвар

200

107,70

200

107,70

200

107,70

 

 

 

543,47

 

635,97

 

701,37

4.

ЧЕТВЕР

Салат з кисломолочного сиру і перцю

100

121,01

100

121,01

100

121,01

Яйце варене

1

62

1

62

1

62

Гречана каша з чебрецем

120

137

150

171

150

171

Овочі припущені з соусом”Бешамель”

75

55,20

75

55,20

75

52,20

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

Сік фруктовий

200

88,70

200

98,70

200

98,70

Фрукти по сезону(яблуко)

100

52,40

100

52,40

100

52,40

 

 

 

597,31

 

677,31

 

677,31

5.

П’ЯТНИЦЯ

Салат з бурячка та чорносливу

100

82,83

100

82,83

100

82,83

 

Макарон з маслом

120

170,40

150

213

150

213

 

Какао з молоком

200

112,48

200

112,48

200

112,48

 

Фрукти по сезону(банан)

100

95

100

95

100

95

 

Хліб цільнозерновий

30

71

50

118

50

118

 

Курага

-

-

-

-

20

56,80

 

 

 

531,71

 

621,31

 

678,11

Підстава:

Технологічні карти на страви та вироби запропоновані Міністерством охорони здоров’я України.

*Збірник рецептур страв для харчування школярів К.Техніка,1987.

**Клопотенко Євген «Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладів»2019 р.

 

 

Кухар Коломийського ліцею №5імені Т.Г.Шевченка                       Г.З.Заграновська

Кухар філії №7 Коломийського ліцею №5                                        А.І.Шаваринська

Кухар Шепарівцівської філії Коломийського ліцею №5                 С.І. Бегметюк

 

Кухар Раківчицької філії Коломийського ліцею №5                       М.В. Мокринчук